Knaapjes (13 en 14) gepakt voor valse bommelding op Gemeentelijk Gymnasium

0
625

IMG_7163Hilversum – De recherche heeft dinsdagavond 5 april twee jongens van 13 en 14 jaar opgespoord voor het doen van een valse bommelding bij het Gemeentelijk Gymnasium.

Dinsdagmiddag rond 13.30 uur kwam een telefonische bommelding binnen bij het Gemeentelijk Gymnasium aan de Vaartweg. Uit voorzorg werd de school ontruimd en werden de leerlingen en docenten opgevangen op het schoolplein. Explosievenspecialisten van de politie gingen poolshoogte nemen en deden in de school onderzoek. Al snel bleek het te gaan om een valse melding en kon iedereen weer naar binnen.

Onderzoek recherche

De recherche startte direct een onderzoek naar de valse bommelding en kwam erachter dat het dreigtelefoontje was gepleegd met een mobiele telefoon. Het lukte de recherche om hierna de identiteit van twee jongens vast te stellen die verantwoordelijk waren voor de melding. Het waren geen leerlingen van de school. De jongens van 13 en 14 jaar hebben dinsdagavond een stevig gesprek met de recherche gehad. Beide zijn hevig geschrokken van wat de valse melding teweeg heeft gebracht.
De jongens zijn vandaag op het politiebureau gehoord voor de bedreiging en het doen van een valse melding.  Ze zullen een proces-verbaal krijgen. Het Openbaar Ministerie beslist wat de mogelijke vervolging wordt.