Raddraaiers van 15 en 16 jaar aangehouden voor opblazen deur van juwelier Caré

0
2182

2Huizen – Vier minderjarige verdachten aangehouden voor de vernieling bij juwelier Caré aan de Oostermeent.

Zaterdagavond 2 januari werd de voordeur van juwelier Caré vernield door vuurwerk. Een paar dagen later, op maandag 4 januari, werd de deur van de juwelier voor de tweede keer door vuurwerk vernield.

Onderzoek

Na de vernielingen heeft de politie een onderzoek ingesteld. Er werden onder andere getuigen gehoord, camerabeelden bekeken en er werd een getuigenoproep geplaatst in Bureau NH.

De politie was de afgelopen tijd intensief (in burger kleding) aanwezig in en rondom de Oostermeent om ze ook onzichtbaar aanwezig te zijn en alles in de gaten te houden aangezien de groep waar de verdachten bij hoorden veel rondhing in de Oostermeent.

De politie heeft vandaag na langdurig en goed recherche werk 4 minderjarige verdachten aangehouden voor het 2x opblazen van de deur bij juwelier “Caré” in de Oostermeent te Huizen. Het gaat om een 15 jarige Huizer, een 15 jarige Blaricummer en twee 16 jarige Huizers. Ze zitten allen vast.

Het onderzoek naar de beide vernielingen is nog niet afgerond en gaat verder. De politie sluit meer aanhoudingen dan ook nog niet uit.