Toegangsdeur bij de juwelier in winkelcentrum de Oostermeent in Huizen opgeblazen

0
1965

6HUIZEN – Zaterdagavond 2 januari is de toegangsdeur van de juwelier in winkelcentrum de Oostermeent opgeblazen. Er is momenteel veel politie op de been.

Omstreeks 20:40 uur hoorden bewoners die boven de winkels in winkelcentrum de Oostermeent wonen een enorme knal. Direct gingen enkele bewoners poolshoogte nemen en troffen bij de juwelier een opgeblazen voorpui aan.

De politie kwam direct met veel eenheden ter plaatse, en zette een plaats delict om de juwelier af. Andere eenheden zochten in de omgeving naar de gevluchte verdachten.

Het winkelcentrum wordt al dagenlang geteisterd door jongeren die alles opblazen met vuurwerk, afgelopen nachten moesten ook al de ramen bij de Plus supermarkt er tegenover, en de Albert Heijn het ontgelden. Ook de nieuwe 360-graden ziende bewakingscamera die door de politie en gemeente deze week vanwege de grote onrust is opgehangen is al op oudejaarsavond omstreeks 23:45 uur met vuurwerk opgeblazen en is stuk.

Of deze groep ook betrokken is bij het opblazen van de toegangsdeur bij de juwelier of dat het om een inbraak gaat is nog niet bekend.

Buurbewoners melden dat ze zich totaal niet meer veilig voelen. Helaas kan de politie pas iemand aanhouden als er wettelijk gezien bewijs is.

De politie doet momenteel onderzoek maar laat omstreeks 22:15 uur weten dat er in ieder geval niks buit gemaakt is.

 

Foto’s : Redactie GooiNieuws

1 2 3 6 7 8