Grote inzet hulpdiensten bij ongeval met gevaarlijke stof in bedrijf

0
7511

Huizen – Hulpdiensten zijn donderdagochtend 21 november in grote getale uitgerukt naar een bedrijf aan de Rokerijweg in Huizen, hier zou een ongeval met gevaarlijke stoffen hebben plaatsgevonden.

Omstreeks 09:45 uur sloegen werknemers van het chemische bedrijf “BN International” alarm bij de hulpdiensten, nadat er een vreemde chemische lucht werd geroken die niet thuis hoort in het bedrijf. De ter plaatse gekomen brandweer constateerde al snel dat het vermoedelijk om een reactie van enkele verkeerde samenkomende chemische stoffen ging.

De brandweer heeft hierop direct het bedrijf ontruimd, zo’n 50 werknemers staan momenteel buiten op de stoep. De brandweer schaalde vanwege het incident met gevaarlijke stoffen verder op naar het sein “Middel Hulpverlening, GRIP-2”. GRIP-2 is voor de hulpdiensten een scenario waarbij het incident niet alleen meer van invloed is op het plaats incident, maar ook naar de omgeving van invloed kan zijn. Een woordvoerder laat weten dat de opschaling op dit moment alleen nog uit voorzorg is, om voldoende capaciteit bij escalatie te hebben en dat er geen sprake is van overlast buiten het bedrijf.

Het volledige bedrijf is momenteel afgegrendeld, hulpdiensten zijn in grote getale aanwezig en ook een deel van de Rokerijweg is afgezet. Er is ook specialistisch team uit de regio Amsterdam m.b.t gevaarlijke stoffen aanwezig.