Hulpdiensten in touw voor een uit de boom gevallen jongetje

0
5771

Blaricum – Vrijdagmiddag 8 februari moesten de hulpdiensten in actie komen op de Randweg Oost in Blaricum nadat een jongetje enkele meters uit een boom naar beneden gevallen was. Hulpverleners hadden enige moeite om de locatie te bereiken.

Omstreeks 16:00 uur kwam via 112 een melding op de meldkamer binnen over een jongetje dat boven op een hoge geluidswal aan de Randweg Oost enkele meters naar beneden uit een boom gevallen zou zijn. Hierop werden direct meerdere politie eenheden, 2 ambulances en de traumahelikopter met aan boord het Mobiel Medisch Team opgeroepen.

Ter plaatse bleek de locatie lastig bereikbaar voor de hulpdiensten, de boom waar het jongetje onder lag bevond zich namelijk op een metershoge geluidswal van gras.

Het jongetje bleek aanspreekbaar, en de komst van de traumahelikopter werd afgemeld door het ter plaatse zijnde ambulancepersoneel. Wel was nadat het jongetje ter plaatse gestabiliseerd was het nog een hele klus om het jongetje vanaf de boom naar de ambulance te krijgen.

Een lopende ketting van ambulance en politie personeel bergafwaarts van de steile helling naar beneden zorgde er uiteindelijk voor dat het slachtoffer veilig bij de ambulance kwam.

Volgens getuigen was het jongetje uit de boom gevallen nadat een tak af brak, het slachtoffer is aanspreekbaar met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht.