10-tal auto’s vliegen uit de bocht op spekgladde Floris v Dreef in Blaricum

0
1915

Blaricum – Zondagochtend 17 december hebben op de Floris V Dreef in de Blaricummermeent van Blaricum in zeer korte tijd 10 ongevallen achter elkaar plaatsgevonden, allen door plaatselijke extreme gladheid.

In een tijdbestek van 2 uur vlogen ruim 10 auto’s op het zelfde punt uit de bocht op de Floris V Dreef, dit bleek te komen omdat de bocht in een ijsbaan veranderd bleek te zijn. De meeste automobilisten konden er zelfstandig met blikschade hun eigen weg weer vervolgen, 1 auto bleek dusdanig beschadigd te zijn met o.a een afgebroken wiel dat verder rijden niet meer mogelijk was.

De weg bleek bij navraag bij de gemeente niet gestrooid te zijn, en stond ook niet op de strooiroute van vandaag. Pas toen wijkagent Peter Knap zelfstandig poolshoogte kwam nemen en zelf de gemeente belde voor een strooiwagen, kwam deze na 1,5 uur aanrijden. Ondertussen gebaarde de 2 agenten het verkeer om snelheid te minderen voor de beruchte bocht.

Omstreeks 11:30 uur had de strooiwagen meerdere rondjes gereden en bleek het ijsplakaat op de weg te verminderen.

 

De twee toppers die er gewoon weer stonden voor uw veiligheid, werden zelfs nog door een buurtbewoonster van koffie voorzien als blijk van dank.