Twee gewonden bij aanrijding tussen een fietser en een scooter op de Bestevaer

0
1321

Huizen – Twee jongens zijn zaterdagavond 3 juni gewond geraakt bij een ongeval op de Bestevaer.

Omstreeks 20:45 uur kwam er via 112 een melding binnen van een ongeval tussen een meisje op de fiets en een scooter met daarop 2 opzittenden op het fietspad op de Bestevaer in Huizen, dit gebeurde tegenover het hoofdgebouw van de Lidl. Één van de slachtoffers kwam door de klap op de weg terecht.

Omstanders verleenden direct 1e hulp aan beide ten val gekomen jongens, een 3e betrokkene, een meisje, kwam met de schrik vrij. Een beroepsverkeersregelaar uit Huizen die toevallig in de buurt was heeft in afwachting van de politie beide kanten van de weg afgezet voor een veilige omgeving.

Beide jongens die van de scooter gevallen waren zijn ter plaatse in de ambulance behandeld aan hun verwondingen, ze hoefden uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden en bleken gelukkig ondanks de flinke klapper slechts licht gewond.

De 3e betrokkene, het meisje op de fiets,  is voor een verdere ademanalyse test overgebracht met een politiebus naar het politiebureau. De scooter is  door de politie in beslag genomen voor technisch onderzoek, vermoedelijk heeft de scooter die oorspronkelijk 25 km/u mag een hogere constructiesnelheid.  De fietsster reed ten tijde van het ongeval overigens in verkeerde richting over het fietspad.