De wijkagent van Blaricum komt naar u toe!

0
779

IMG_6706Blaricum – Wilt u iets kwijt bij de politie over wat er speelt in uw buurt? Vindt u dat de politie ergens op moet letten of heeft u (preventie)advies nodig? Dan bent u vanaf 19 april 2016 welkom bij de pop-up spreektafel van de wijkagenten in Blaricum.

In de gemeente Blaricum start de zogenoemde pilot ‘pop-up wijkagent’. Dit houdt in dat de wijkagenten wekelijks gedurende twee uur letterlijk met tafel en klapstoelen aanwezig zijn in de wijk. Bij de pop-up spreektafel kunt u laagdrempelig in contact komen met de wijkagent voor kennismaking, vragen of problemen. Er worden geen aangiften opgenomen, wel kunt u ter plekke een afspraak maken om op een later tijdstip aangifte te doen.

Waar en wanneer?

Geen vaste dagen, tijden of plekken, zodat indien nodig ook ingespeeld kan worden op verzoeken en issues die opkomen. Via onder andere Twitter (@wijkag_blaricum, @politieDGV en @Gem_Blaricum), de gemeentelijke website, weekbladen, GooiNieuws en Facebook politie Blaricum, Eemnes en Laren (account nog in oprichting)  wordt vooraf aangekondigd waar de wijkagenten ‘up poppen’. De ene keer in het oude dorp en de andere keer in de Bijvanck/Blaricummermeent. Voorbeeld plekken zijn; Blaercom, Malbak, Meenthuis, de Muziektent en het gemeentehuis.

Feestelijke start pop-up wijkagent

Dinsdag 19 april is de feestelijke start van de pop-up wijkagent bij de Muziektent aan de Torenlaan/Dorpsstraat in Blaricum. Burgemeester Joan de Zwart – Bloch zal om 15.00 uur als eerste bezoeker de pop-up openen. U bent ook van harte welkom tussen 15.00 uur en 17.00 uur voor een gesprek met uw wijkagent.

Evaluatie

De ‘pop-up wijkagent’ wordt geëvalueerd in juni en september 2016. Aan de hand van de uitkomsten wordt gekeken of continuering gewenst is. Bij succes start ook in Laren een ‘pop-up wijkagent’.