Meerdere vuurwapens en veel geld gevonden bij politie invallen in Huizer autobedrijven

0
7171

Huizen – Bij de politie invallen afgelopen dinsdag 22 oktober in Huizen zijn meerdere vuurwapens en veel contant geld aangetroffen.

Dinsdagochtend viel de politie in samenwerking met de Recherche en Defensie meerdere panden binnen van Batman auto’s aan de Ambachtsweg in Huizen. Ook een woning van een verdachte werd doorzocht.

Bij de invallen in de autobedrijven zijn in ieder geval 2 vuurwapens en een enorme som contant geld aangetroffen. Ook werden er goederen aangetroffen die gebruikt worden bij wietplantages. De politie heeft een man van 42 jaar aangehouden voor de wet wapens en munitie.

De politie en Recherche kregen bij hun grote onderzoek ondersteuning van een Defensie afdeling. Deze zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren, bijvoorbeeld in zeer kleine ruimtes, of in ruimtes met weinig of geen licht en ook in onveilige situaties. Het team is gespecialiseerd om veranderingen in de omgeving te ontdekken en ook maken ze gebruik van geavanceerde middelen als een grondradar. Met een grondradar kan een zoekteam tot enkele meters in de bodem te kijken. Andere apparatuur wordt gebruikt om door muren en objecten te kijken om bijvoorbeeld verborgen ruimtes te ontdekken.

In het onderzoek zal ook bekeken worden of er sprake is  van ondermijning.  We spreken over ondermijning als faciliteiten in de bovenwereld gebruikt worden om zaken in de onderwereld mogelijk te maken. Door deze verwevenheid verzwakt onze rechtsstaat. Gemeenten, Openbaar Ministerie, politie en belastingdienst trekken samen op om ondermijning tegen te gaan. We treden hierbij als eén overheid op omdat we op deze manier met zowel strafrecht, bestuurlijke maatregelen, toezicht, preventie en andere maatregelen effectief kunnen optreden tegen misstanden.

Ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen. Ziet u zaken die volgens u niet kloppen? Meld deze dan bij uw gemeente, wijkagent (via politie.nl) of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.