Woninginbreker op heterdaad door alerte getuige betrapt

0
3652

Hilversum – Door de melding van een alerte buurtbewoner werd maandag 26 augustus in de vroege ochtend een verdachte aangehouden voor een woninginbraak op de Neuweg.

Rond 04.30 uur belt een buurtbewoner 112 omdat hij een man ziet die verdacht gedrag vertoont. Agenten reageren direct op deze melding en zien in een steegje een man die aan het doorgegeven signalement voldoet. Na het fouilleren van de verdachte vinden ze onder andere inbrekerswerktuig. In een woning bleek te zijn ingebroken, de verdachte, een 29 jarige man uit Utrecht werd hierop direct aangehouden.

Na de aanhouding  zijn er nog twee aangiften binnengekomen van woninginbraken in de omgeving van de Neuweg. Mogelijk is de Utrechter ook betrokken bij deze inbraken. Het onderzoek gaat verder. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek, geef dit dan door via 0900-8844. Ook anoniem is het mogelijk om informatie door te geven via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

Deze verdachte is aangehouden omdat een buurtbewoner het gedrag van de man verdacht vond. Ziet u een situatie die u niet vertrouwt? Bel dan direct 112.