Verdacht pakketje aangetroffen op de Emmastraat in Hilversum

0
14286

Hilversum – Zondagochtend 18 augustus is op de Emmastraat in Hilversum een verdacht pakketje aangetroffen, de hulpdiensten hebben de omgeving sinds iets na 10:00 afgegrendeld.

De Emmastraat is in de omgeving van het Gooiland hotel en de Sint Vituskerk geheel afgesloten, overal hangen linten. Wat voor pakketje er precies is aangetroffen wil de politie nog niet melden. “Er is een verdacht pakketje aangetroffen, waarbij wij uit voorzorg door experts nader onderzoek willen laten doen”, aldus de politie. Volgens omstanders zou er een grote zwarte koffer liggen binnen de hekken van de Sint Vituskerk.

Eerder deze maand is de Sint Vituskerk op een poster van IS-strijders gefotoshopt gezien, hierbij werden fikse bedreigingen geuit richting de kerk.

Verkeer ondervind momenteel hinder van de afsluitingen, aangezien het rondom de Emmastraat veelal éénrichtingsverkeer is. Hoelang de afsluiting en het onderzoek gaat duren is nog niet bekend. De politiehelikopter vliegt ook al enige tijd boven de kerk.

Update 14:00 uur : EOD heeft onderzoek gedaan bij de koffer, en er is vastgesteld dat de koffer leeg is van binnen. Afzettingen worden sinds 14:00 uur weer opgeheven. Weet u wie de koffer heeft neergelegd? Bel 0900-8844.