Grote natuurbrand op de Laapersheide in Hilversum

0
6957

Hilversum – Maandagavond 8 april is er een grote natuurbrand uitgebroken op de Laapersheide in Hilversum, de brand bevind zich aan de Zuidzijde van het spoor.

De eerste melding van de heidebrand kwam omstreeks 19:05 binnen, hierop kwamen 2 voertuigen ter plaatse. Al snel bleek het te gaan om een veel grotere brand dan gedacht, het vuur had razendsnel om zich heen gegrepen.

De brandweer spreekt van een “Zeer Grote Brand, die het uiterste van onze manschappen en materieel vergt”. Inmiddels krijgt de brandweer van Gooi en Vechtstreek bijstand van een natuurbrand-peloton uit regio Utrecht. In totaal zijn er zo’n 10 blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden.

“De brand bevind zich op een lastig begaanbaar gebied zonder waterwinning, omdat er ook nog een spoorlijn tussen loopt is het treinverkeer tussen Hilversum en Utrecht inmiddels ook platgelegd”, aldus een woordvoerder van brandweer Gooi en Vechtstreek.

Volgens bronnen staan enkele honderden m2 heide in brand. Boven Hilversum en omgeving is een enorme rookkolom zichtbaar.

Omstreeks 21:00 uur gaf de brandweer het sein “brand-meester’, wel verwacht de brandweer nog enige tijd bezig te zijn met nablussen. Een politiehelikopter is aangevraagd om te assisteren vanuit de lucht, zo kunnen met de warmtebeeldcamera de laatste hot-spots opgespoord worden.

(Foto’s Remi vd Meer)