Grote brand in restaurant aan de Vaartweg in Hilversum

0
6193

Hilversum – Hulpdiensten moesten in de nacht van zaterdag op zondag 31 maart in actie komen voor een brand in een restaurant aan de Vaartweg in Hilversum , de brandweer gaf het sein “Grote Brand”.

Omstreeks 02:00 uur kwam de melding van een brand aan de Vaartweg binnen, in restaurant Proeflokaal Sijgje zou mogelijk rookontwikkeling gezien zijn. Hierop werden de hulpdiensten ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek dat er daadwerkelijk brand was, en dat een bewoonster die boven het restaurant woont door de rookontwikkeling opgesloten zat zonder uitweg naar beneden. De brandweer schaalde uiteindelijk op naar het sein “Grote Brand’.

De bewoonster is via de hoogwerker uit het raam van haar woning naar beneden gehaald, het slachtoffer moest vanwege het inademen van rook overgebracht worden naar het ziekenhuis.

Na de redding kon de brandweer zich volledig focussen op het bestrijden van de brand, wat met de nodige moeite ging omdat de brand die vermoedelijk bij de keuken was ontstaan ook in het plafond zat.

Omstreeks 06:30 uur gaf de brandweer het sein “Brand Meester”, over de exacte oorzaak van de brand is nog niks bekend.