Gewelddadige woningoverval op Hilversumse woning

0
7060

Hilversum – Op vrijdag 22 maart is omstreeks 11:00 uur op klaarlichte dag een bewoner van een woonhuis aan de Van Ostadelaan in Hilversum overvallen.

Toen de bewoonster open deed toen de deurbel ging, stonden er twee mannen voor de deur. De mannen kwamen met een smoes de woning binnen en hebben uiteindelijk met geweld een tas en een portefeuille van de vrouw afgenomen.  

De mannen renden daarna richting de Gijsbrecht van Amstelstraat om hun auto, vermoedelijk een grijze Ford Focus, te pakken. Deze is vanaf de Van Ostadelaan rechtsaf de Gijsbrecht opgereden. We vermoeden dat dit met hoge snelheid is gebeurd. Een getuige heeft gezien dat het kenteken gelijkend is op ZND518.

De overvallers zijn blanke mannen van middelbare leeftijd die goed en accentloos Nederlands spraken. Ze droegen allebei donkere kleding. De ene man is waarschijnlijk rond de 1.70 meter, stevig en heeft bruin, sluik haar. De andere man is waarschijnlijk rond de 1.80 meter, is ook stevig gebouwd en heeft grijs haar met een kuif.

Hebt u op vrijdag 22 maart iets gezien wat met deze overval te maken kan hebben? Weet u wie de eigenaar van deze grijze Ford Focus is of herkent u de overvallers aan de hand van het opgegeven signalement? Neem dan in al deze gevallen contact op met de politie Hilversum via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan 0800-7000. Of hebt u wellicht camerabeelden die van pas kunnen komen om deze overvallers te vinden? Bel dan ook de politie.