Schoorsteenbrand zet rietenkap van villa in brand in Laren

0
2883

Laren – Zaterdagavond 23 maart heeft de brandweer een hoop schade voorkomen bij een woningbrand aan de Grintbank in Laren.

Om 19:14 uur werden de tankautospuit van brandweer Laren en een hoogwerker van het Hilversumse brandweerkorps gealarmeerd voor een schoorsteenbrand bij een villa aan de Grintbank in Laren. Ook een politie eenheid reed op de melding mee.

Toen de politie als eerste ter plaatse kwam bleek de situatie al verslechterd te zijn, de vonkenregen uit de schoorsteenmantel bleek neer te komen op de rietenkap van de villa, hierdoor was een beginnende uitslaande brand ontstaan in het rietendak. De hulpdiensten schaalden direct op naar het sein “Middel Brand”. Een extra tankautospuit uit Huizen, en de riet-specialisten van brandweer Laren en Blaricum werden ter plaatse gevraagd.

Ook op de eerste ter plaatse gekomen brandweerwagen van Laren zaten brandweervrijwilligers die als specialisme brand in gebouwen met riet hebben. Al snel werd deze ploeg bijgestaan door de rietdekkers-wagen uit Laren. Razendsnel werd door deze ploeg het dak opgeklommen en het brandende riet van het dak geplukt, en de brandhaard hier bestreden.

Door het adequate optreden van de brandweer is voorkomen dat de brand zich kon uitbreiden, en bleef verder beperkt tot kleine schade aan het dak en rookschade in de woning. Stichting Salvage zal de bewoners verder gaan helpen met het herstellen van alle schade.