Rijbewijsloze automobilist onder invloed na achtervolging door Weesp aangehouden

0
2491

In de nacht van vrijdag op zaterdag 26 januari reed een snelle politiewagen van de Landelijke Eenheid over de A1 in de richting van Amsterdam. Bij Muiderberg viel hun een auto op die erg opvallend rijgedrag vertoonde, en wilden ze deze controleren.

Bij afslag Weesp/Muiden verliet het voertuig de snelweg en gaven de agenten het voertuig een stopteken. De automobilist gaf geen gehoor aan het stopteken, en ook niet aan het zwaailicht en sirene en sloeg met verhoogde snelheid op de vlucht.

De achtervolging ging vanaf de A1 naar het centrum van Weesp, waarbij de verdachte ter hoogte van het Stationsplein zijn voertuig verliet en de benen nam. Helaas voor hem, waren de agenten sneller, en kon hij na een achtervolging te voet door enkele stegen uiteindelijk uit het riet aan de Sportparklaan geplukt worden. De verdachte, een 29 jarige man uit Weesp, kon hierop worden aangehouden.

Op het politiebureau in Naarden bleek het rijbewijs van de man al in 2016 ongeldig verklaard te zijn. Tevens was hij onder invloed van alcohol (855 UG/L) en scoorde de drugstest positief op het gebruik van cocaïne, amfetamine en THC. Een GGD-arts kwam ter plaatse op het politiebureau in Naarden om daar bloed af te nemen.

De verdachte weigerde medewerking aan de bloedtest, en beet het glazen buisje van de arts, bedoeld om bloed in af te nemen, met zijn tanden kapot om kracht bij zijn woord te zetten. Bij weigering van een bloedtest wordt altijd gelijk de maximale straf geëist, de man moet zich later voor een rechter verantwoorden.