Winkelcentrum de Maxis in Muiden ontruimd na brand in meterkast

0
5477

Muiden – Zaterdagmiddag 26 januari is het winkelcentrum de Maxis aan de Pampusweg in Muiden enige tijd ontruimd geweest, nadat er een brand in de meterkast uit was gebroken.

Omstreeks 14:00 uur ging het automatisch brandalarm af in een blok van het winkelcentrum, hierop werd de brandweer gealarmeerd met 1 tankautospuit voor een melding van een “Automatisch brandalarm”.

Enkele minuten later werd de oorzaak van het brandalarm duidelijk, in de meterkast van een winkel (Big Bazar) was brand ontstaan en hierbij kwam de nodige rookontwikkeling vrij. Hulpdiensten schaalden op naar het sein “Middel Brand”. Naast de extra opgeroepen hoogwerker en ambulance uit Weesp, en een tankautospuit uit Diemen, kwamen er ook meerdere politie eenheden ter plaatse. De ter plaatse gekomen politie heeft in samenwerking met de brandweer het gehele winkel blok ontruimd, en winkels moesten dicht.

De brand was snel onder controle door het eerste blusvoertuig. Wel bleek in de winkel een sprinkler installatie afgegaan te zijn, en moest de brandweer een waterlekkage stoppen en het water wegpompen.

Bij de brand raakte niemand gewond.