Oud en nieuw balans brandweer Gooi en Vechtstreek : Brandweerwagen bekogeld in Hilversum-Noord

0
7205

Gooi en Vechtstreek – De brandweer van Gooi en Vechtstreek spreekt van een rustige jaarwisseling in vergelijking met voorgaande jaren. Wel is er helaas ook triest nieuws te melden, in Hilversum-Noord is een brandweerwagen bekogeld met zwaar vuurwerk.

Tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 06.00 uur zijn er 36 Oud en Nieuw-gerelateerde meldingen bij de meldkamer van de brandweer binnengekomen. Dat is bijna een halvering ten opzichte van het aantal meldingen tijdens de jaarwisseling van 2017 naar 2018. De brandweer rukte uit in Bussum, Hilversum, Huizen, Kortenhoef, Naarden en Weesp.

Regionaal ging het ook dit jaar weer vooral om buitenbrandjes, brandende containers en
afvalverbranding. Aan het begin van oudejaarsavond werd er in Bussum melding gedaan van een autobrand. De brandweer was snel ter plaatse maar omstanders hadden de brand inmiddels al op effectieve wijze geblust.

Ondanks dat het voor velen een feestelijke en gezellige jaarwisseling was, is er in Hilversum sprake geweest van agressie tegen hulpverleners. Op de Erfgooiersstraat werd vanuit een groep jongeren zwaar vuurwerk naar een brandweerwagen gegooid. Gelukkig raakte hierbij niemand gewond. De politie was ter plaatse maar kon de daders helaas niet achterhalen. Uiteraard heeft de politie wel de groep jongeren hierop aangesproken.

Brandweer commandant John van der Zwan vertelt desgevraagd dat geweld tegen hulpverleners anno 2019 echt niet meer kan.  “Het kan niet zo zijn dat hulpverleners worden belemmerd tijdens het blussen van een brand en tijdens het hulpverlenen aan mensen in nood. Ze moeten veilig hun werk kunnen doen, het is onbegrijpelijk dat ons die ruimte soms niet wordt gegeven”.

Aantal meldingen regionaal:
2017-2018 63
2018-2019 36
Aantal meldingen per plaats:
Bussum 04
Hilversum 19
Huizen 05
Kortenhoef 02
Naarden 02
Weesp 04