Twee auto’s in de brand gestoken in Huizen

0
4059

Huizen – In de nacht van zondag op maandag 31 december zijn er in de nachtelijke uren 2 auto’s door brand beschadigd in Huizen. De politie is een onderzoek gestart.

Omwonenden sloegen omstreeks 03:00 alarm, toen op de Deelweg een Range Rover in de brand vloog. Zowel de politie, als de tankautospuit van het Huizer brandweerkorps kwamen hierop met spoed ter plaatse.

De brandweer die snel ter plaatse was heeft de brandende Range Rover geblust. Terwijl de brandweer hiermee bezig was, viel het ook op dat de auto die er naast stond geparkeerd steeds meer begon te roken. De brandweer heeft hierop een raam van dit voertuig ingeslagen en alle deuren geopend. Op de achterbank bleek ook hier brand te woeden van binnen, en heeft de brandweer ook in deze auto geblust.

Na onderzoek blijkt dat beide voertuigen apart van elkaar zijn aangestoken, en dat brandstichting dus de oorzaak is. Er is gezien dat 2 mannen hierbij betrokken waren, deze zijn vanaf de auto’s aan de Deelweg weggerend over het fietspad achter De Bolder langs, in de richting van de vijver aan het Gooierserf. Heeft u iets gezien of gehoord? Bel dan de politie op 0900-8844.