“Grote” brand op dak van bedrijfspand in Naarden

0
4176

Naarden – Zondagmiddag 30 december heeft er brand gewoed op een dak van een bedrijfspand aan de Nikkelstraat in Naarden. De brandweer schaalde op naar het sein “Grote Brand”.

De brand brak omstreeks 14:39 uur uit op het dak van het bedrijfspand van Endress + Hauser B.V. Een bedrijf dat zich bezighoud met de automatisering van industriƫle bedrijven.

De brand ging gepaard met flinke rookwolken, en bij de dakrand waren kort vlammen te zien. Om snel genoeg materieel ter plaatse te hebben als de brand zich nog verder als het dak zou uitbreiden, werd er opgeschaald naar het sein “Grote Brand’. Hierop kwamen diverse brandweerkorpsen uit de regio het brandweerkorps van Naarden assisteren.

Door snel ingrijpen van de brandweer, die bij hun eerste inzet direct het dak van het gebouw heeft betreden, kon worden voorkomen dat de brand vanaf het dak naar binnen toe sloeg. Al snel hierna kon het sein “Brand meester” gegeven worden.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.