Woningbrand op de Zomerkade in Huizen

0
3025

Huizen – Woensdagavond 31 oktober heeft er in een woning aan de Zomerkade in Huizen korte tijd brand gewoed, hierdoor kwam de woning vol rook te staan.

De melding van de brand kwam omstreeks 19:30 uur binnen, nadat in een woning op de 2e etage rookontwikkeling ontdekt werd. Hierop kwamen een politie eenheid, een ambulance, en de hoogwerker en een bluswagen van het Huizer brandweerkorps met spoed ter plaatse.

Het brandje was snel onder controle, wel stond de gehele woning onder de rook. Een bewoner is in de ambulance gecontroleerd op het inademen van rook maar hoefde uiteindelijk niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Volgens een voorlichter van de brandweer is het brandje door een vlam in de pan ontstaan.

De brandweer ondervond wel het nodige hinder tijdens deze melding, toen de hoogwerker bijna voor het flatgebouw was gereden om opgesteld te gaan worden om omhoog te kunnen gaan viel het voertuig in storing. Door deze storing was de grote brandweerwagen in geen enkele mogelijkheid meer in zijn vooruit, achteruit of bedrijfswerking te krijgen. Een half uur later is het de brandweer weer gelukt om het voertuig rijdend te krijgen, wat de oorzaak van de storing was, is nog niet bekend. De storing had geen invloed op het afhandelen van de melding, deze kon afgehandeld worden door de bemanning van de tankautospuit.