Huizer (22) aangehouden voor poging woninginbraak

0
594

Huizen – De recherche hield woensdagochtend 25 juli een 22-jarige Huizer aan. Hij wordt verdacht van een poging inbraak in een woning aan de Anne Franklaan, in de nacht van dinsdag 17 juli op woensdag 18 juli.

Woensdag in de vroege ochtend, rond 03.50 uur, probeert een man bij een woning aan de Anne Franklaan in te breken. Deze poging is met verschillende bewakingscamera’s van bewoners uit de buurt vastgelegd. Op de beelden is te zien dat de verdachte zich ook bij andere woningen verdacht ophoudt. Na onderzoek van de recherche komen wordt de identiteit van deze verdachte achterhaald, het bleek een bekende veelpleger te zijn. Hij is vanmorgen buiten heterdaad aangehouden in een woning in Huizen. De man zit vast voor verhoor.

De camerabeelden van bewoners hebben een belangrijke rol gespeeld bij deze aanhouding. Daarom roepen we iedereen op die beschikt over bewakingscamera’s om deze te registreren bij ‘Camera in Beeld’, zodat de politie direct in geval van een misdrijf weet waar mogelijk beelden beschikbaar zijn. Kijk voor meer informatie en registratie op onze website: https://www.politie.nl/themas/camera-in-beeld.html.