Uitslaande brand op 36 meter lang passagiersschip bij Weesp

0
1552

Weesp – Zaterdagavond 21 juli heeft er een uitslaande brand gewoed op een 36 meter lang passagiersschip op het Amsterdam Rijnkanaal, het incident vond nabij de spoorbrug van Weesp aan de Rijnkade plaats.

Omstreeks 18:20 uur voer de vakantie/hotel boot “Nova Vita” in de richting van Weesp over het Amsterdam Rijnkanaal. Door een nog onbekende oorzaak brak er een brand uit aan de achterkant van het schip. Direct werd via 112 alarm geslagen.¬† Hierop werden de brandweerboot en bluswagen vanuit Muiden, een 2e bluswagen uit Weesp, en een duikgroep uit Nederhorst den Berg met spoed ter plaatse gestuurd. Ook de politie kwam met meerdere eenheden en boten ter plaatse.

De schipper wist de boot net voor de spoorbrug bij Weesp aan de Rijnkade aan te meren, zodat de brandweer snel vanaf de wal aan boord kon stappen. De 3 opvarenden aan boord konden de boot op tijd en veilig verlaten, een ter plaatse gekomen ambulance hoefde dan ook niet in actie te komen.

De brand bleek zich snel tot een uitslaande brand op het achterdek ontwikkeld te hebben, vermoedelijk zit daar ook het motorcompartiment. Het achterdek van de boot moet als verloren worden beschouwd, wel kon de brandweer door snel optreden voorkomen dat de rest van de boot in vlammen opging. Hoe de brand is ontstaan is nog niet bekend.

Rijkswaterstaat had enige tijd een scheepvaartstremming opgelegd voor het scheepvaartverkeer op het Amsterdam Rijnkanaal, rond  21:15 uur kon deze weer worden vrijgegeven omdat de brandweer klaar was.

Foto’s : Inter Visual Studio