Auto slaat over de kop op de A27 nabij Huizen

0
747

 

Huizen – Zaterdagmiddag 9 juni heeft er op de A27 nabij Huizen een ernstig eenzijdig ongeval plaatsgevonden, een automobiliste sloeg hierbij met haar auto over de kop.

Het ongeval gebeurde rond 15:05 uur op de A27 richting Almere, net voor de afrit naar Huizen. Door een nog onbekende oorzaak raakte een automobiliste de controle over haar voertuig kwijt en sloeg over de kop. Het voertuig kwam uiteindelijk na een schuiver op het dak tot stilstand. Direct werd via 112 alarm geslagen, omdat de vrouw nog vast zat in haar voertuig werden naast meerdere politie eenheden en een ambulance, ook de brandweer uit Eemnes opgeroepen om het slachtoffer eventueel te kunnen bevrijden.

Bij aankomst van de politie werd de vrouw uit haar auto geholpen door omstanders en gestopte passanten. Het slachtoffer, een vrouw op leeftijd is uiteindelijk met onbekende verwondingen per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Ten tijde van het ongeval was de linker rijstrook afgesloten. Enkele automobilisten passeerden het stilstaande verkeer over de vluchtstrook om alsnog de afrit sneller te kunnen nemen, de politie heeft enkele automobilisten hierop aan de kant gezet voor een goed gesprek.

Met vereende krachten is de auto weer overeind gerold, Bergnet heeft het voertuig hierna geborgen. De auto van de vrouw is total loss.