Vluchtende automobilist beukt motoragenten van hun motoren af tijdens wilde achtervolging door Hilversum

0
854

Hilversum – Op maandag 4 juni raakte een politieagent gewond, nadat hij werd aangereden door een automobilist. Er is nog geen verdachte aangehouden en de politie zoekt getuigen. Ook een andere motoragent werd door de automobilist van zijn motor gereden.

 

Rond 17.30 uur wilden twee motoragenten een automobilist, die vermoedelijk met gestolen kentekenplaten rondreed, controleren. Bij de Larenseweg gaf het politiekoppel een stopteken, welke werd genegeerd door de man in de auto. Hij ging ervandoor en er ontstond een achtervolging door verschillende straten in Hilversum, totdat ze weer op de Larenseweg belandden. Hier reed de verdachte zich klem, waarna hij achteruit reed en tegen de motor van één van de agenten botste. De agent kwam ten val, maar liep hierbij geen letsel op. De bestuurder van de auto ging er wederom vandoor, waarna de tweede agent opnieuw een achtervolging inzette. In de Ampérestraat kwamen zij tot stilstand. De bestuurder gaf hierna vol gas en reed hard achteruit, in de richting van de motoragent. Deze kon hem niet ontwijken, waarna een aanrijding het gevolg was. De agent viel van zijn motor en de verdachte ging ervandoor. Een ambulance kwam ter plaatse voor medische hulp en bracht de agent, met onder andere letsel aan zijn bekken en buik, naar het ziekenhuis.

Door verschillende politie-eenheden werd gezocht naar het verdachte voertuig met de bestuurder. Op het parkeerterrein van hotel Witte Bergen langs de snelweg A1, werd de auto ( een zwarte Volkswagen Touareg nieuw model), zonder inzittenden, aangetroffen. Er werd hierna in de omgeving gezocht naar de verdachte, maar deze werd niet meer aangetroffen.

De politie is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien van de achtervolging of weet u wie de bestuurder van de auto is? Heeft u informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Meld dit dan bij de politie in Hilversum via 0900-8844. Als u zich anoniem wilt melden dan kan dit via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

(Update) Woensdag 6 juni heeft de politie een 34 jarige Hilversummer aangehouden, hij was de bestuurder van de auto.