Geldloper opgesloten in gepantserde geldwagen bij zwembad in Bussum

0
1134

Bussum – Woensdagochtend 30 mei heeft er bij het zwembad aan de Struikheiweg in Bussum een bijzonder incident voorgedaan, een geldloper kwam vast te zitten in de laadruimte van de gepantserde geldwagen. 

Omstreeks 09:30 uur parkeerde het personeel van een gepantserde geldwagen het voertuig voor het zwembad aan de Struikheiweg in Bussum om hier geldzaken te regelen. Door een nog onbekende storing in het voertuig raakte de geldloper opgesloten in de laadruimte van het voertuig, en kon hier niet meer uitkomen. Omdat het erg warm begon te worden omdat er geen ventilatie aanwezig was en de zon op de wagen stond zijn er meerdere brandweer eenheden, een ambulance en de politie met spoed ter plaatse gekomen.

De hulpdiensten hebben snel een situatie schets gemaakt, de gepantserde auto open breken bleek geen optie te zijn. De brandweer heeft hierop besloten om een specialistisch bedrijf ter plaatse te laten komen. In afwachting van dit bedrijf heeft de brandweer een tent over het voertuig geplaatst en de wagen gekoeld met water.

Omstreeks 10:45 uur kon de geldloper uit zijn positie worden bevrijdt, hij bleek niks te mankeren.