Kampvuur zorgt voor brandje op de Bussumerheide

0
1363

Bussum – De brandweer moest maandagochtend 21 mei op 2e Pinksterdag in actie komen voor een brandje op de Bussumerheide.

Omstreeks 10:30 uur ontdekten hardlopers een kampvuur in een kuil op de Bussumerheide, vanwege de droogte kroop het smeulende vuur langzaam vanuit de kuil de droge heide op. Ze sloegen direct via 112 alarm, hierop stuurde de meldkamer de speciale Heideblus Tankautospuit van het Bussumer brandweerkorps met spoed ter plaatse. Omdat er vanwege de droogte natuurbrandgevaar code “Geel” (extra gevaar op snelle uitbreiding) van toepassing was , rukte ook het haakarm voertuig met daarop de heideblus-container (HBU) van post Bussum mee uit. Dit voertuig is voorzien van 10.000+ liter water aan boord en meerdere waterkanonnen.

De brandweer moest de gehele heide over om bij de locatie van de brand te komen, na zo’n 20 minuten wist de brandweer de brandhaard te achterhalen.

De brand was snel onder controle. Wie het kampvuur achter heeft gelaten is niet bekend. De brandweer waarschuwt om geen open vuur te maken en uit te kijken met het weggooien van sigaretten vanwege de droogte in de natuur.