Politie zet buurt rondom Bussumse woning af nadat ouder een uit-huis geplaatste kindje vasthield

0
1032

Bussum – Een Bussumse ouder heeft vrijdagmiddag 18 mei de gemoederen flink bezig gehouden, nadat een uit-huis geplaatst kind werd vastgehouden in een woning aan De Larix. De politie heeft de woning en de omgeving enkele uren afgezet totdat de situatie stabiel was.

Via de rechter lag er een gerechtelijk bevel tot de uit-huis plaatsing van één van de kleinere kinderen uit een Bussums gezin. Één van de ouders was het hier niet mee eens, en hield toen het zo ver was rond het middag uur het kind vast in de woning aan De Larix. Omdat de situatie der mate dreigend was heeft de politie de buurt afgegrendeld en een onderhandelaar en het Arrestatie Team ter plaatse laten komen.

De politie heeft via een onderhandelaar contact gezocht met de aanwezige personen in de woning.  Rond de klok van 14:00 uur gingen enkele specialistische eenheden van de politie de woning binnen. Het kindje kon kort hierna worden overgedragen aan de hulpinstanties. Één van de bewoners is meegenomen naar het politiebureau. Het Arrestatie Team hoefde uiteindelijk geen inval te doen en kon retour. De omgeving werd hierna weer vrijgegeven.