7 reddingsboten in touw met zoekactie voor vermiste kitesurfer

0
965

Muiderberg / Almere – Woensdagavond 16 mei heeft er op het IJmeer tussen Muiderberg en Almere een grote zoekactie plaatsgevonden naar een vermiste kitesurfer, hiervoor kwamen 7 reddingsboten in actie.

Omstreeks 20:12 uur sloeg een watersporter via 112 bij de Nederlandse Kustwacht alarm nadat hij op het IJmeer ter hoogte van eiland ‘t Hooft tussen Muiderberg en Almere een zeil van een kite aantrof, in de omgeving werd geen persoon waargenomen. Omdat het hard waaide was mogelijk een persoon zijn kite kwijtgeraakt op het open water. De Kustwacht alarmeerde direct meerdere reddingsboten. Aan de rand van het IJmeer bij de Hollandse brug waren de brandweerboten van Naarden en Nijkerk samen aan het oefenen, ook deze gingen direct naar het zoekgebied.

In totaal kwamen er 7 reddingsboten ter plaatse : 2 reddingsboten van de Waterhulpdienst uit Huizen, 2  boten van KNRM station Huizen, de 2 brandweerboten van Naarden en Nijkerk en een reddingsboot van Hulp Organisatie Gooi en Eemmeer uit Naarden.

Samen werd vanaf de brug opgelijnd en tegen de wind in over het IJmeer in de richting van Almere / Pampus Haven gevaren. Om vervolgens vanuit Pampus Haven (en in de havens) terug richting Muiden te zoeken. Uiteindelijk kwam na een zoekactie van ruim een uur vanuit de Kustwacht het verlossende bericht dat de kiter veilig de wal had weten te bereiken en er geen personen meer in nood waren. Hierop konden alle reddingsboten weer retour stations.