Reddingsbootdag 2018 ; Vaar mee op de snelle reddingsboten in Huizen, Naarden en Blaricum

0
1668

Huizen / Blaricum – Aankomende zaterdag  28 april is het weer nationale reddingsbootdag in Nederland! Ook de KNRM stations Huizen en Blaricum  en H.O.G.E station Naarderbos  doen mee !

KNRM

Reddingbootdag is er om de donateurs van de KNRM te bedanken voor hun steun en voor het publiek de ideale dag om donateur te worden en mee te varen (om mee te varen moet u dan ook donateur zijn). Ook in Blaricum en Huizen liggen de reddingboten met ronkende motoren klaar tussen 10:00 en 16:00 uur. In Blaricum bij het uitrukpunt bij het Stichtse Strand en in Huizen aan de Energieweg 1.

Op de locatie in Blaricum zijn de ambulancedienst en de brandweer aanwezig om uitleg te geven over hun werk. Gedurende de dag zijn er een aantal reddingsdemonstraties waarin de diverse hulpverleningsdiensten een rol spelen. In Huizen is naast de brandweer ook de waterpolitie met 2 schepen aanwezig. Beide diensten vertellen graag meer over hun werkzaamheden. Verder zijn er een aantal leuke activiteiten voor de jeugd met een KNRM tint.

Beide uitrukpunten zijn op zoek naar nieuwe bemanningsleden, reddingbootdag is het ideale moment om kennis te maken met het reddingwerk. De bemanningsleden staan klaar om alles te vertellen over hun werk.

Kijk op de website www.reddingbootdag.nl voor routebeschrijvingen, plaatselijke programma’s, richtlijnen voor bezoekers en nog veel meer.

Hulp Organisatie Gooi en Eemmeer 

Ook vanuit de haven van Naarden ( opstappen bij Boomgat nr 21) kan worden meegevaren met een snelle reddingsboot. Hier staan de vrijwilligers van H.O.G.E voor u klaar om deze spectaculair snelle reddingsboot te laten zien. Meevaren is gratis. H.O.G.E is een vereniging, al meer dan 30 jaar actief op het gebied van noodhulp op het water. De vrijwilligers zijn allemaal geïnteresseerd in en gemotiveerd voor de hulp aan de mens en dier in nood.