Automobilist met zijn auto over de vangrail gelanceerd op de A1 bij Laren

0
1079

Laren – Zaterdagmiddag 14 april is een automobilist gewond geraakt bij een ongeval op de afrit van de A1 bij laren, hij werd met zijn auto over de vangrail in de bocht gelanceerd. 

Het ongeval gebeurde omstreeks 15:20 uur op de afrit Hilversum Noord / laren, vanuit de richting van Eemnes. De automobilist vloog met zijn auto uit de bocht, werd over een vangrail gelanceerd en kwam aan de andere kant van de vangrail met een harde klap tot stilstand. Direct werden meerdere ambulances en politie eenheden ter plaatse gestuurd, ook het Mobiel Medisch Team met de traumahelikopter was opgeroepen.

het slachtoffer is ter plaatse gestabiliseerd en daarna in de ambulance behandeld. Daarna is de man met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis, de komst van de traumahelikopter bleek niet nodig.

Na een kort onderzoek bleek de bestuurder onder invloed van alcohol te zijn , voor het rijden onder invloed en het veroorzaken van een ongeval is het rijbewijs per direct ingevorderd.

Ten tijde van het ongeval hadden Rijkswaterstaat en de politie de afrit geheel afgesloten. Ondanks het verkeer al vanaf de A27 door middel van rode kruizen gewaarschuwd werd, waren er diverse bestuurders die deze negeerden en bijna botsten op de auto’s van Rijkswaterstaat en de politie zoals te zien op een foto van Rijkswaterstaat.

De Berger had de nodige uitdagingen om de auto achter de vangrail weg te krijgen.