Acht studenten onwel door “vreemde lucht” in zwembad De Lieberg

0
1192

Hilversum – Vrijdagochtend 13 april zijn 8 mensen onwel geworden door een “vreemde lucht” in zwembad De Lieberg aan de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum.

Een grote groep studenten van de opleiding Sport en Bewegen van MBO College Hilversum waren met een “Coopertest” bezig baantjes te zwemmen in zwembad De Lieberg in Hilversum, toen het even voor het middag uur compleet mis ging. Enkele klasgenoten van de onwel geworden studenten verklaarden aan GooiNieuws dat plotseling meerdere mensen tijdens het zwemmen onwel werden. Ook hing er een “vreemde lucht” die zorgde voor brandende luchtwegen en prikkende ogen. De situatie is direct bij het zwembadpersoneel gemeld en via 112 werden de hulpdiensten ingeschakeld.

De ter plaatse gekomen brandweer besloot om direct het gehele sportcomplex te ontruimen, en schaalde het incident dan ook op naar “GRIP-1” om het incident en de ontruiming goed te kunnen coördineren. In totaal bleken er 8 personen onwel geworden te zijn, er kwamen veel ambulances ter plaatse om zich over de slachtoffers te ontfermen.

De brandweer heeft in het zwembad overal metingen verricht om de herkomst van de lucht te achterhalen, hierbij kregen zij bijstand vanuit de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland in de vorm van een speciale Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS).

Omstreeks 13:00 uur zijn er 3 gewonden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht, waaronder 1 persoon die enige tijd buiten bewustzijn zou zijn geweest.  Het zwembad is tot nader order gesloten.