Hulpdiensten rukken uit voor schoorsteenbrand op de Bijlstraat

0
604

Bussum – Donderdagmiddag 12 april moesten de hulpdiensten in actie komen voor een brandje op de Bijlstraat in Bussum. 

Omstreeks 17:15 uur ontdekten bewoners van een woning op de Bijlstraat in Bussum rook in hun woning, dit kwam bij de schoorsteenmantel vandaan. Hierop kwamen de tankautospuit, de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) en de ladderwagen van de brandweerpost Bussum met spoed volgens het “Schoorsteenbrand-protocol” ter plaatse. Ook de politie reed met de melding mee.

Ter plaatse bleek er aardig wat rook in de woning te staan, liet een woordvoerder van de brandweer Gooi en Vechtstreek weten. Hierop heeft de brandweer direct een onderzoek gestart naar de brandhaard. Uiteindelijk bleek de rook in de woning inderdaad afkomstig van de schoorsteen, in het schoorsteenkanaal bevond zich een klein brandje.

De brandweer heeft de schoorsteen vanuit de ladderwagen geveegd, nadat de woning geventileerd was bleek de brand uit te zijn en kon omstreeks 17:45 uur het sein “Brandmeester” gegeven worden.