Wielrenner aangereden op rotonde Haarstedelaan

0
773

Huizen – Maandagmiddag 9 april is een wielrenner gewond geraakt bij een ongeval op de Haarstedelaan in Huizen. 

Omstreeks 15:30 uur heeft er op de rotonde Gooilandweg / Haarstedelaan in Huizen een ongeval plaatsgevonden. Een wielrenner die de rotonde over stak werd geschept door een automobilist(e) en kwam hard ten val. Hierop kwamen direct zowel een politie eenheid, alsmede een ambulance met spoed ter plaatse.

Het slachtoffer is ter plaatse onderzocht door het ter plaatse gekomen ambulancepersoneel en hierna gestabiliseerd. Het slachtoffer, een man, is uiteindelijk per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

De VOA ( Verkeers Ongevallen Analyse) heeft ter plaatse uitgebreid de sporen in kaart gebracht en een kleine reconstructie gemaakt.

Inwoners van Huizen klaagden al langer over dat de rotonde Haarstedelaan / Gooilandweg in Huizen 1 van de 3 gevaarlijkste verkeerspunten was in Huizen. In december diende een meerderheid van de gemeente fracties hierover een motie in die door de gehele raad gesteund werd. Het college besloot hierop niet naar de raad en de burgers te luisteren en vond de plaatselijke verkeerssituatie gewoon “veilig”,  het zou aan de weggebruikers zelf liggen die de situatie verkeerd inschatten en daardoor misschien te laat remmen voor de oversteek.