20 jarige Bussumer laat peutertje van 3 gewond achter op straat na aanrijding in Hilversum

0
800

Hilversum – Op de Van Dijkstraat werd maandagavond 26 maart een 3-jarig jongetje aangereden door een auto. De bestuurder van de auto reed door en het slachtoffertje bleef gewond achter. 

 

Rond 18.45 uur kwam er via 112 een melding binnen over een kindje dat was aangereden door een auto op de Van Dijkstraat in Hilversum. De automobilist die de aanrijding veroorzaakt had, sloeg direct op de vlucht en liet het peutertje, een jongetje van 3 hulpeloos gewond achter op straat. Direct kwamen meerdere ambulances en politie eenheden met spoed ter plaatse.

 

Het jongetje  werd met beenletsel vervoerd naar een ziekenhuis. De politie begon direct een klopjacht op de auto, en verspreide een Burgernet bericht aan alle deelnemers in het hele Gooi om uit te kijken naar een Groene Skoda. Na het Burgernetbericht meldde een deelnemer zich die de auto geparkeerd had zien staan. Politieagenten troffen na deze melding het voertuig aan en via de tenaamstelling kwamen ze bij de 20-jarige verdachte uit. Deze man, afkomstig uit Bussum, werd die avond aangehouden.

Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar toedracht van het ongeval. Het jongetje werd vanmorgen, dinsdag 27 maart, na behandeling ontslagen uit het ziekenhuis en is weer thuis. Hij moest dus een nacht in het ziekenhuis verblijven.

Wat er met het rijbewijs van de gevluchte beginnende bestuurder gaat gebeuren is nog niet bekend.

(Foto Intervisual Studio)