Afgelopen week veel “snelle” nachtelijke inbraken

0
1530

Gooi en Vechtstreek – De afgelopen week werd er 10 keer ingebroken in woningen door het ingooien van een ruit en 2 keer bij een bedrijf. Let op dat u geen buit in het zicht laat liggen!

 

In de periode van 13 maart tot en met 20 maart werd opvallend veel ingebroken door dezelfde methode te gebruiken. Met een zwaar voorwerp wat voor handen was, zoals een steen of een bloempot werd het raam ingegooid en de ‘snelle buit’ meegenomen. In bijna alle gevallen ging dit om een laptop of tablet. Laat daarom geen waardevolle goederen zichtbaar in de woning liggen. Inbrekers gaan graag voor een ‘snelle’ buit. Berg waardevolle spullen goed op.

Hilversum

In de nacht van 13 maart werd bij een woning aan de Oude Amersfoortseweg een raam ingegooid. Het is nog onbekend wat er werd weggenomen.

Huizen

Woensdag 15 maart rond 00:15 uur werd op de Herdersweg een raam ingegooid. De buit was een laptop.

Donderdag 16 maart rond 03.24 uur op de Kastanjelaan en rond hetzelfde tijdstip op de Keucheniusstraat. Ook hier werden laptops weggenomen. Ook bij een bedrijf in winkelcentrum de Oostermeent wordt na het ingooien van een raam een computer gestolen die in het zicht stond.

Vrijdag 17 maart rond 04.00 uur op de Nieuwe Bussummerweg,. Er werden meerdere computers gestolen. En in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart werd rond 03.00 uur een raam ingegooid op de Naarderstraat. Gelukkig bleef dit bij een poging. Mogelijk omdat er een hond in de woning was.

Naarden

Vrijdag 16 maart werd in de ochtend op de ten Boschstraat een raam ingegooid. En in de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart werd rond 04.00 een raam ingegooid op de, Godelindeweg. In beide gevallen is het nog niet bekend wat er werd weggenomen.

Bussum

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart rond 04.45 uur werd er bij een bedrijf aan de Huizerweg ingebroken door het ingooien van het raam. Ook hier was de buit een computer die in het zicht stond.

Blaricum

Aan het eind van de middag op zondag 18 maart eind werd bij een woning aan de Schapendrift een raam ingegooid. De buit bestond uit sieraden.

Laren

In de nacht van maandag 19 op dinsdag 20 maart om 02.30 uur werd op de Torenlaan een raam ingegooid en een laptop weggenomen.

Getuigen gezocht

De rechercheurs van het Woninginbrakenteam zijn een onderzoek gestart naar deze woninginbraken en vragen getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien van één van deze inbraken of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met het Woninginbrakenteam via 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook! Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

De recherche is ook op zoek naar camerabeelden. Heeft u in deze omgeving een camera hangen? Dan vragen wij u deze beelden uit te kijken rond het tijdstip van de woninginbraken. Beelden kunnen worden geüpload via politie.nl.