Hulpdiensten in actie voor gaslek op de Noordersingel

0
885

Eemnes – Maandagmiddag 5 maart zijn de hulpdiensten in actie gekomen voor een gaslek op de Noordersingel in Eemnes.

Omstreeks 16:55 uur was een man bij een schuurr bezig met het opruimen van enkele spullen toen hem ineens een gaslucht tegemoet kwam. Hij wist op tijd uit de schuur te komen en via 112 alarm te slaan. Hierop kwamen een politie eenheid, de tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps en de Officier van Dienst (OVD) met spoed ter plaatse.

De brandweer heeft metingen verricht en kon inderdaad de aanwezigheid van  gas meten. De brandweer heeft de situatie veiliggesteld in afwachting van netbeheerder Stedin, die omstreeks 17:30 ter plaatse was.

Volgens een getuige bleken er meerdere koperen leidingen van  het gasnetwerk te ontbreken en was de gasmeter gestolen.