Auto tussen brugpijler en vangrail gelanceerd op de A27 bij Blaricum

0
1091

Blaricum – Een bijzonder tafereel op de A27 bij Blaricum op maandagavond 5 maart. Hier werd een auto tussen een brugpijler en de vangrail gelanceerd, en kwam muurvast te zitten.

Omstreeks 22:15 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden op de A27 bij Blaricum, dit gebeurde vanuit de richting van Eemnes onder het viaduct bij de afslag Huizen/ Blaricum. Een automobilist werd met zijn auto gelanceerd en kwam klem te zitten tussen een brugpijler en een vangrail.  Meerdere politie eenheden en twee ambulance’s werden met spoed ter plaatse gestuurd.

Wonder boven wonder kon de automobilist zelf uit zijn voertuig kruipen met behulp van enkele gestopte passanten die het ongeval hadden zien gebeuren. Het slachtoffer is enige tijd in de ambulance nagekeken, maar hoefde uiteindelijk niet mee naar het ziekenhuis.

Ten tijde van het ongeval waren meerdere rijstroken afgesloten, dit zorgde vanuit de richting van Eemnes voor enige verkeershinder. Bergnet heeft het voertuig met een kraan tussen de brugpijler en de vangrail vandaan getrokken, het voertuig zat goed klem.

Volgens getuigen reed het slachtoffer dat gecrasht was op de linker rijstrook, en wilde hij naar rechts gaan om een auto die dicht achter hem zat er voorbij te laten gaan. Plotseling zat hier ineens het voertuig wat eerst nog achter de automobilist zat, deze was bezig om het slachtoffer rechts in te halen om er zo sneller voorbij te kunnen. Om een botsing te voorkomen moest het slachtoffer een ruk aan het stuur geven en verloor hierbij de macht over het stuur. De veroorzaker van het ongeval is doorgereden en niet meer door de politie aangetroffen.