Brandweer Eemnes rukt uit voor waterlekkage op bedrijventerrein

0
1084

Eemnes – Zondagmiddag 4 maart moest het Eemnesser brandweerkorps in actie komen voor een waterlekkage op de Walnootberg in Eemnes.

Omstreeks 12:10 uur zagen voorbijgangers bij een industriepand aan de Walnootberg in Eemnes water langs het pand de weg op stromen, en belden de brandweer. Het Eemnesser brandweerkorps kwam hierop met een tankautospuit ter plaatse.

Voor het pand bleek uit een openstaand gat in de grond een hoop water te stromen, de brandweer heeft hierop een aanzuigslang op de pomp van het brandweervoertuig gezet om het gat leeg te pompen en de lekkage op te sporen.

Nadat het gat leeg gepompt was , bleek de oorzaak van de lekkage een gesprongen waterleiding. De brandweer kwam met een creatieve oplossing, in het voertuig was een kraan aanwezig en deze werd op het uiteinde van de lekkende leiding gedraaid.

Vanwege de dooi zorgde het weggelekte water verder voor weinig overlast.