Brand in vakantiewoning op de Zuwe in Kortenhoef

0
1959

Kortenhoef –  Zondagochtend 18 februari is er in een vakantiewoning op de Zuwe in Kortenhoef brand uitgebroken, de hulpdiensten rukten massaal uit.

Rond 11:25 uur kwam er via 112 een melding binnen van een uitslaande brand in een vakantiewoning op de Zuwe in Kortenhoef. Hierop werden de hoogwerker van brandweerpost Hilversum, de tankautospuit van brandweerpost ‘s-Graveland en de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) uit Loosdrecht, een ambulance en meerdere politie-eenheden opgeroepen.  Al snel schaalde de brandweer op naar het sein “Middel Brand”, hierop werd de tankautospuit van brandweerpost Loosdrecht gealarmeerd om te assisteren.

De woning stond naast het terrein van jachthaven Ottenhome, via de jachthaven kon de brandweer de betreffende vakantie woning met enige hinder bereiken. De bewoners van de woning stonden al veilig buiten.

De brand bleek voornamelijk in de dakconstructie van de woning te zitten, en was lastig bereikbaar. De brandweer heeft diverse gaten in het dak moeten zagen om bij alle brandhaarden te komen.  De vermoedelijke oorzaak van de brand was een kachel.