Twee gewonden bij woningbrand op de van Linschotenlaan

0
1224

 

Hilversum – Woensdagavond 31 januari heeft er op de van Linschotenlaan in Hilversum een woningbrand plaatsgevonden, twéé personen raakten hierbij gewond. Er werden twéé traumahelikopters ingevlogen voor specialistische hulp.

Omstreeks 22:50 uur kwam er via 112 een melding binnen van een woningbrand in een flatwoning aan de van Linschotenlaan, hierop werden de tankautospuit en de hoogwerker van brandweer post Hilversum, alsmede de SIV ( Snel Inzetbaar Voertuig) van post Loosdrecht met spoed ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek het om een brand met meerdere slachtoffers te gaan, de brandweer schaalde op naar het sein “Middel Brand” en kreeg assistentie van een tweede tankautospuit uit het buur korps van post Laren. Ook werden naast meerdere ambulances twéé traumahelikopters vanaf Rotterdam en Amsterdam ingevlogen omdat het mogelijk om slachtoffers met ernstige verwondingen ging.

De brandweer had de brand zelf snel onder controle, ook werden meerdere woningen in de flat uit voorzorg ontruimd. Bewoners werden tijdelijk elders opgevangen.

De twéé ingevlogen traumahelikopters zijn op de parkeerplaats bij het ziekenhuis geland. Uiteindelijk bleken er twéé gewonden te zijn, waarvan één ernstig. Het zwaargewonde slachtoffer is per traumahelikopter overgevlogen naar het ziekenhuis. Het andere slachtoffer ging per ambulance naar het ziekenhuis.

Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

 

Foto’s : Intervisual Studio