Omgeving Rabobank op de Naarderstraat enige tijd afgezet na gasalarm bij pinautomaat

0
569

Huizen – Zondagmiddag 28 januari is de omgeving van de Rabobank op de Naarderstraat enige tijd afgesloten nadat er vanuit de pinautomaat aan de buitenzijde van de bank een gaslarm af kwam. 

Iets voor de klok van 14:00 uur ging er in een pinautomaat aan de buitengevel van de Rabobank aan de Naarderstraat een automatisch gaslarm af, hierop vroeg de politie de komst van de brandweer ter plaatse.

Omdat het gasalarm ook veroorzaakt kan worden door criminelen die handelingen ten behoeven van de voorbereidingen van een plofkraak verrichten , werd de omgeving van de Naarderstraat ruim afgezet. Ook enkele zijstraten naast de bank en het doorgaande verkeer werden stilgelegd.

De Recherche die snel ter plaatse was heeft samen met de telelenzen van de aanwezige persfotografen vanaf de overkant van de straat ingezoomd op de pinautomaat om te zien of er vreemde dingen te zien waren aan de buitenkant van de automaat. Nadat ook met een verrekijker van de ter plaatse gekomen brandweer was gekeken, besloot de recherche om de automaat van dichtbij te gaan bekijken.

Aan de automaat was niks vreemds te zien van buitenaf, samen met een beveiliger van Gooiland beveiliging hebben de  agenten ook nog binnen in het pand gekeken. Hier werd niks vreemds aangetroffen, ook uit metingen van de brandweer bleek er geen gas aanwezig.

Na verder onderzoek ging de politie er vanuit dat het gaslarm vermoedelijk door een technisch mankement was ontstaan, en werd de situatie weer veilig verklaard. Omstreeks 14:40 uur werden alle afzettingen opgeheven.