Grote uitslaande woningbrand op de Kapelstraat [ Video ]

0
913

Bussum – Maandagmiddag 22 januari is er op de Kapelstraat in Bussum een grote uitslaande brand ontstaan, uiteindelijk moest één slachtoffer mee naar het ziekenhuis. 

Omstreeks 12:53 uur kwam er via 112 een melding binnen over een woningbrand op de Kapelstraat in Bussum. Hierop werden de tankautospuit, de ladderwagen en de SIV (Snelle Inzetbaar Voertuig) van het Bussumer brandweerkorps met spoed ter plaatse gestuurd. Ondertussen stroomden de 112 belletjes binnen over de brand, die inmiddels uitslaand bleek te zijn. Mede omdat er niet bekend was of er nog mensen in het pand zaten en de woningen zich boven de winkels bevinden is direct opgeschaald naar het sein “Middel Brand” , en kwam er een extra blusvoertuig uit Naarden ter assistentie. Ook werden er meerdere ambulances en een traumahelikopter opgeroepen.

Ter plaatse werd de brandweer geconfronteerd met een felle brand, die aan de achterzijde uitslaand was. De brandweer besloot op te schalen naar het sein “Grote Brand’, en liet veel extra materieel en manschappen ter plaatse komen.

De brandweerwoordvoerder liet weten dat de felle brand lastig te bestrijden is. “Het gaat om een complex pand, met meerdere woningen boven een winkel die in elkaar doorlopen.”  Omstreeks 14:30 uur was de brandweer dan ook nog altijd bezig met blussen.

Twee personen werden opgevangen in een kapsalon tegenover het pand van de brand, beide personen werden gecontroleerd door ambulancepersoneel vanwege het inademen van rook. Uiteindelijk werd een vrouw meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere controle.

De brand trok veel bekijks vanuit het centrum, de politie had dan ook een groot deel van de straat afgezet. Over de oorzaak van de brand is nog niks bekend.

Omstreeks 15:15 uur gaf de brandweer het sein “Brandmeester”. Wel is de brandweer nog bezig met diverse blussingen en sloopwerkzaamheden. De brandweercollega’s die al 2 uur bij de brand stonden worden inmiddels afgelost door brandweerkorpsen uit de regio.