Uitslaande woningbrand richt veel schade aan op de Eemnesserweg

0
1098

Hilversum – Zaterdagavond 6 januari heeft een uitslaande woningbrand op de Eemnesserweg in Hilversum een flinke ravage aangericht, de brandweer schaalde op naar het sein “Middel Brand”.

Omstreeks 22:42 uur kwam er via 112 een melding binnen van een felle woningbrand op de Eemnesserweg in Hilversum, hierop werden direct het blusvoertuig en de hoogwerker van het Hilversummer brandweerkorps, alsmede de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) vanuit Bussum ter plaatse gestuurd.

Al snel bleek duidelijk dat het om een felle uitslaande zolderbrand ging en deze ook dreigde door te slaan naar de buren. Hierop werd direct het sein “Middel Brand” gegeven en kwam er ook een 2e blusvoertuig vanuit Laren ter plaatse. De brandweer heeft direct 3 woningen ontruimd.

De brandweer heeft met snel ingrijpen kunnen voorkomen dat de uitslaande brand oversloeg naar de buren, wel raakte het dak van de naastgelegen woning ook beschadigd. De zolder van de woning waar de brand ontstaan was is volledig uitgebrand, ook zitten er meerdere grote gaten in het dak.

Bij één van de woningen bleek niemand thuis, de andere bewoners konden op tijd buiten komen. De brandweer wist nog een vogel in een kooi levend uit de woning te redden. Omstreeks 00:15 uur kon het sein “Brandmeester”  gegeven worden.

De brandweer en politie doen onderzoek naar de oorzaak van de brand.