Lichaam gevonden in water Weesp : Betreft de vermiste blinde Oskar van Alphen

0
451

Weesp – Zaterdagmiddag 6 januari is in het water aan de Aquamarin in Weesp een lichaam aangetroffen, de politie laat weten dat het om de sinds 2 december vermiste blinde Oskar van Alphen zou gaan.

Het lichaam werd rond het middaguur in het water aan de Aquamarin in Weesp aangetroffen, dit gebeurde tijdens een zoekactie met meerdere boten en zoek/reddingshonden van Reddingshonden SOS.

De politie heeft na de vondst een groot gebied afgezet, en door de brandweer schermen laten plaatsen. Zo kon het lichaam veilig uit het water gehaald worden. rond 14:15 uur was er ook een GGD arts ter plaatse om de politie te helpen bij het forensisch onderzoek aan het lichaam en het officieel vaststellen van overlijden.

De politiewoordvoerder van de afdeling Midden Nederland laat weten dat het vermoedelijk inderdaad om de sinds 2 december vermiste blinde Oskar van Alpen zou gaan. Oskar, een blinde man, werd sinds 2 december vermist vanaf de Herengracht in Weesp. Na een avond stappen liep hij langs het water naar huis maar is nooit thuis aangekomen. Al snel rees uit meerdere getuigenverklaringen, en de gelopen route het vermoeden dat hij in het water gevallen was. Al eerder werden o.a door de brandweer en politie al meerdere zoek en duikacties gehouden, maar toen zonder resultaat. Vandaag was de laatste dag dat actief gezocht zou worden en is er een lichaam gevonden.

 

Update 18:14 uur : Betreft inderdaad het lichaam van de sinds 2 december vermiste blinde man Oskar van Alphen. Nabestaanden zijn inmiddels ingelicht.