Steakhouse voor de 2e nacht op rij in brand gestoken op de Neuweg

0
41

Hilversum – In de nacht van maandag op dinsdag 2 januari is er omstreeks half vier brand gesticht bij Steakhouse De Pyramide in Hilversum. De hulpdiensten zette met man en macht in omdat er mensen boven de zaak wonen.
“Glasgerinkel werd ik wakker van. Ik ging kijken en zag een enorme steekvlam nadat er door een onbekende man een voorwerp naar binnen werd gegooid en toen schreeuwde ik uit mijn raam dat de veroorzaker weg moest wezen,” zegt de overbuurman aangeslagen.

De brandweer werd gelijk gealarmeerd om de brand te blussen maar kon niet voorkomen dat de hele zaak uitbrandde. De brandweer gaf uiteindelijk het sein “Middel Brand” om zo ook genoeg handen te hebben voor de ontruimingen van de woningen boven de winkels. De twee gezinnen die boven het pand wonen moesten worden geëvacueerd. Ze konden op tijd uit hun panden gehaald worden, maar wel moesten meerdere bewoners mee naar het ziekenhuis vanwege het inademen van rook.

Een nacht eerder was er ook al brand. Toen werden de buurtbewoners opgeschrikt om half vijf. De eigenaar kon die dag gewoon open na flink wat schoonmaakwerkzaamheden. Er werd toen uitgegaan van een ‘oud en nieuw-incident’.

De politie heeft een plaats delict afgezet en doet uitvoerig sporenonderzoek.