Brand in stal op de Goyergracht Zuid in Eemnes

0
1131

Eemnes – Op nieuwjaarsochtend moesten de brandweerkorpsen van Eemnes en Laren uitrukken voor een brand in een stal aan de Goyergracht Zuid in Eemnes. Er raakten geen dieren gewond, deze konden op tijd verplaatst worden.

Omstreeks 11:45 uur was er een brand uitgebroken in een stal aan de Goyergracht Zuid in Eemnes, de eigenaresse sloeg direct via 112 alarm. De tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps werd hierop met spoed ter plaatse gestuurd.

Omdat de stal zich op afgelegen terrein zonder waterwinning bevond, werd er uit voorzorg ook direct een 2e tankautospuit van het Eemnesser brandweerkorps ter plaatse gestuurd. Ook de tankautospuit van de Larense buurgemeente werd nog ter plaatse gestuurd, maar hun inzet bleek uiteindelijk niet meer nodig.

Op het erf bleek er brand in een opslag/werkruimte van een stal te zijn ontstaan, de brandweer heeft verschillende sloopwerkzaamheden moeten verrichten om de brand uit te krijgen. De 1e tankautospuit werd ingezet voor het bestrijden van de brand, en de 2e tankautospuit werd ingezet om een waterwinning naar de brand aan de leggen vanaf de Goyergracht in Laren.

De brandweer had de brand snel onder controle, er bevonden zich ten tijde van de brand geen dieren in de stal. Een woordvoerder van de veiligheidsregio Utrecht meldt dat de brand in een generator die in de opslag stond was ontstaan.