Illegaal vuurwerk en wietkwekerij ontdekt na woningbrand op de Hoge Larenseweg

0
1093

Hilversum – In een woning aan de Hoge Larenseweg is, naar aanleiding van een woningbrand, in de nacht van zondag op maandag een wietkwekerij ontdekt. De twee bewoners van het pand zijn aangehouden.

 

Op 11 december om 02.30 uur kreeg de politie de melding van een brand in een woning. Bij de woning aangekomen bleek de brand onder controle te zijn. Kort onderzoek wees uit dat de brand niet aangestoken was.

Hennepkwekerij
Tijdens het onderzoek in de woning werd door de politieagenten in de kruipruimte een wietkwekerij ontdekt. In totaal werden 82 planten aangetroffen. De politie nam alle planten en apparatuur in beslag. De bewoners, een 54-jarige man en een 53-jarige vrouw, werden aangehouden. Zij zitten nog steeds vast.

Illegaal vuurwerk
Naast een hennepkwekerij vond de politie in een schuur achter de woning ongeveer 15 kilo aan illegaal vuurwerk. Ook dit is in beslag genomen.

Gevaarlijk
De opslag van zwaar, illegaal vuurwerk bij mensen thuis levert grote risico’s op voor henzelf en hun omgeving.  Het illegale vuurwerk dat wordt aangetroffen heeft een gigantische kracht en impact en is levensgevaarlijk. Zeker in combinatie met het brandgevaar dat ontstaat door een hennepkwekerij. Kent u mensen die (illegaal) vuurwerk in huis hebben? Meld dit bij de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Melden kan ook via onderstaand meldformulier.