Meerdere bewoners opgevangen na brand in flatwoning op de IJsselmeerstraat

0
1034

Huizen – Zondagavond 10 december heeft korte tijd brand gewoed in een woning op de 3e etage van een flat aan de IJsselmeerstraat in Huizen. Meerdere bewoners werden vanwege de ontruiming in de kou opgevangen in een pand aan de overzijde.

Omstreeks 17:20 uur kwam er via 112 een melding binnen van een brand in een keuken bij een woning op de 3e etage van een flatgebouw op de IJsselmeerstraat in Huizen. Hierop werden direct een ambulance, de politie, de tankautospuit en de hoogwerker van het Huizer brandweerkorps, alsmede de SIV (Snel Inzetbaar Voertuig) uit Bussum met spoed ter plaatse gestuurd.

Al snel kwamen er meer 112 telefoontjes van de brand binnen, inmiddels zou ook het trappenhuis zich met rook aan het vullen zijn. Hierop schaalde de brandweer vanuit de meldkamer al direct op naar het sein “Middel Brand” om zo een extra tankautospuit voor de ontruiming ter plaatse te krijgen.

Bij aankomst van de 1e hulpdiensten werden meerdere mensen en ene huisdier vanuit het trappenhuis geƫvacueerd, alle mensen werden vanwege het extreme weer opgevangen in een ter beschikbaar gesteld pand aan de overzijde van de weg.

De brand zelf bleek klein te zijn, en was snel onder controle.Wel moest een deur het ontgelden door de stormram van de brandweer. Na het blussen van de brand , had de brandweer nog enige tijd nodig om alle rook uit de galerij te krijgen. Stichting Salvage zal de bewoners helpen met de verdere afhandeling van de schade. Een vrouw is door het ambulancepersoneel behandeld voor het inademen van rook.