“Schrik van Laren alias de 20 euro man” blijft zeker tot 15 januari vastzitten in de cel

0
1480

De 30-jarige man, bekend onder de naam “De schrik van Laren”  die de afgelopen maanden in Hilversum en omgeving voor onrust zorgde vanwege oplichtingen, blijft vastzitten tot zijn inhoudelijke rechtszaak op 15 januari 2018.

De “Schrik van Laren” die in de regio nu ook bekend is komen te staan als de ’20 euro man’ wordt ervan verdacht in de maanden september en oktober in Hilversum diverse personen te hebben opgelicht. Hij maakte ze geld afhandig door zielige verhalen op te hangen en zich anders voor te doen dan wie hij is. Het ging steeds om relatief kleine bedragen, vaak vroeg hij om 20 euro om een treinkaartje te kopen. Naast deze ‘voorschotfraude’ wordt de man verdacht van diefstal van lege kratjes bier in november.

Op 14 november waarschuwde de politie officieel voor de man en deed de oproep 112 te bellen als hij weer actief was. Op 17 november is de man aangehouden. Vorige week heeft de officier van justitie gevorderd het voorarrest van de man te verlengen met zestig dagen. De rechtbank heeft dit toegestaan. De inhoudelijke zitting is gepland voor 15 januari om 15.30 uur bij de meervoudige kamer van de Rechtbank Midden-Nederland. Op de tenlastelegging staan vier voltooide oplichtingen in Hilversum en de diefstal van de kratjes bier in Maartensdijk. In het verleden is de 30 jarige man berucht geworden door zijn veelvoudige diefstallen, insluipingen en oplichtingen en gewelddadige uitingen in Laren en omgeving toen hij daar nog woonde. Hierdoor kreeg de man de bijnaam “De schrik van Laren”